A hullámpapírlemez szinte korlátlan adottságokkal rendelkező csomagolóanyag. Széles körű elterjedését annak köszönheti, hogy a kis önsúly ellenére (a fához, műanyaghoz, stb képest) nagy szilárdság érhető el. Ez jelentős költségmegtakarítást jelent a szállítás és az anyagmozgatás során.

A konstrukcióból eredendően a hullámlemezből készült csomagolóanyagok a felhasználás előtt és után síkban kiteríthetőek, ezért tárolásra és szállításra kisebb helyigényűek. A termékdíj, melyet a végső felhasználó a becsomagolandó termék gyártója fizet, lényegesen kevesebb, mint a hasonló kialakítású fa- vagy műanyag csomagolóeszköz esetében. Továbbá a hullámpapírlemezből készült csomagolóeszközök kielégítik az EU szabványok szerinti környezetvédelmi előírásokat.

A hullámpapírlemezből készült dobozok és csomagolóanyagok készülhetnek C,B,E, és CB, illetve CCB típusú hullámból, barna, fehér illetve fehérmárvány fedőréteggel.

A hullámpapírlemezből készült dobozok alakjukat, minőségüket és nyomtatásukat tekintve teljesen a megrendelő által meghatározott igényekhez igazodnak.